Aangepast programma Koerdistan Cultuurweek

0
545
On the occasion of the 2nd edition of the Kurdish Cultural Week in Brussels, a march with traditional costumes, music, and with a couple riding horses like done during weddings went through the center of the city.

U hebt mogelijk gehoord hoeveel moeilijkheden we hebben ondervonden met de administratie van Brussel-Stad om de Koerdistan Cultuurweek te laten doorgaan. Dit evenement werd in eerste instantie verboden, maar na een beslissing van de Raad van State in ons voordeel, kan het alsnog plaatsvinden.

Helaas hebben we alsnog enkele aanpassingen moeten aanbrengen in het programma, dat u hier vindt. Alle activiteiten van donderdag, waaronder de galareceptie in Bozar, zijn geannuleerd.

We vragen bijzondere aandacht voor onze internationale conferentie op vrijdagochtend in het Vlaams Parlement, over het recht op onderwijs in de moedertaal. Inschrijven hiervoor kan nog via mc@kurdishinstitute.be.

We kijken er alvast naar uit om samen met u de Koerdistan Cultuurweek 2016 te vieren, als een feest van cultuur en diversiteit!

Uw aanwezigheid zal bovendien een krachtige vorm van solidariteit zijn met het Koerdische volk, dat ook in Europa moeten vechten tegen onderdrukking.